Etusivu

Tervetuloa lukion psykologia 2016 sivustolle

Tälle sivustolle on koottu linkkejä ja aineistoja vuoden 2016 ops:n mukaisesti. Sivustoa päivitetään, ja uusimmat lisäykset näet ylävalikon sivulta ”Artikkelit”. WordPressissä lisätty yksittäinen päivitys on Artikkeli, Lue tästä alta lisää ohjeita sivuston käyttöön.

Oikean laidan valikot

Oikeassa laidassa on kolme valikkoa: Avainsanapilvi, Hakukenttä ja Kategoriat.

Avainsanapilvi:

psykologian kursseista voidaan hahmottaa teemoja, joiden sisältöä käsitellään eri kursseilla hieman eri näkökulmista. Esimerkiksi teema ”Aivojen kehitys” ilmenee kehityspsykogian eri vaiheissa, oppimisen seurauksena ja aivojen kuntoutuksessa. Teemoja voin tarkastella klikkaamalla avainsanapilven sanaa.

Sanan koko avainsanapilvessä ei tarkoita sen suurempaa merkitystä, vaan mitä useammassa artikkelissa avainsana esiintyy, sitä suuremmalla se näkyy pilvessä.

Hakukenttä:

Kenttään voit syöttää hakusanoja, jotka on listattu ylävalikon sivulla Hakusanat. Hakusanat  ovat kuin kirjan hakemisto: kirjoittamalla tämän hakukenttään löytää tämän artikkelin. Hakusanoja on paljon enemmän kuin teemoja (jotka ovat Avainsanapilvessä). Teemat ovat laajempia kokonaisuuksia, jotka ilmenevät eri kurssien asioissa.

Kategoriat:

Kategorioissa esittävät lukion psykologian kurssien rakenteen. Rakenne on muodostettu kurssien ops:n mukaan. Kategoriat-toiminnossa ilmenevän rakenteen avulla sivustolle syötettyä aineistoa voi tarkastella sen mukaan, minkä kurssin, luvun tai kappaleen aineistoja haluaa tarkastella lähemmin.

Ylävalikon sivut

Etusivu:

ohjeita sivuston käyttöön. Voit tarkastella sivustolle syötettyä sisältöä kolmella tavalla: rakenteen mukaan (kategoriat), teeman mukaan (avainsanapilvi) ja hakusanan mukaan (hakukenttä). Lue näistä tarkemmin alla kohdassa ”Oikean laidan valikot”.

Kurssit 1-5:

sivulla on lukion psykologian kurssien sisällöt ja tavoitteet.

Artikkelit:

sivulla näkyy viimeisimmät lisätyt Artikkelit. Artikkeleihin syötetään niitä luodessa kolme ns. metatietoa: mihin kategoriaan ne kuuluvat (kurssi, luku ja kappale), mihin teemaan ne kuuluvat (avainsanapilvi) ja millä hakusanalla niitä voi hakea.

HUOM! Artikkeleissa on kuvia ja upotettuja videoita. Nämä näkyvät vasta, kun klikkaat artikkelin auki sen otsikosta: artikkelien listaustilassa kuvat ja videot eivät näy.

Hakusanat:

sivulle listataan kaikki ne hakusanat aakkosjärjestykseen, millä voi hakea sisältöä sivustolta. Hakusanat  ovat kuin kirjan hakemisto: esimerkiksi varhainen psykoanalyysin kehittäjä Alfred Adler esiintyy vain yhdessä artikkelissa. Hakusanoissa on ”Adler, Alfred”, ja kirjoittamalla tämän hakukenttään löytää tämän artikkelin. Tämä eroaa teemoista sillä tavalla, että teemat ovat laajempia kokonaisuuksia, jotka ilmenevät eri kurssien asioissa.

Tietoja:

sivulla on tiedotuksia sivustoon liittyen. Sivustoa ylläpitää Harri Peltomaa, Opintoverkko Oy

 

Artikkelien kommentointi

Sivuston artikkeleja voi kommentoida, ja tämän tarkoituksena on mahdollistaa aineistojen täydentäminen. Voit tuoda kommentoimalla tuoreemapaa tai täydentävää tietoa artikkeliin.

 

2 vastausta artikkeliin “Etusivu”

Kommentit on suljettu.